Ultimate magazine theme for WordPress.

Poate cea mai importanta veste pentru întreaga planetă

Viaţa pe alte planete.

Statistic vorbind, în momentul în care vom găsi viaţă pe altă planeta putem sa speculăm ca viaţa este ceva obișnuit care se întâmplă peste tot în univers. Pana în acest moment nu s-au găsit forme de viata sau materie organica în afara planetei noastre.

Robotul Curiosity trimis de NASA pe Marte a relevat un lucru foarte important pentru omenire, în general: există materie organică pe Planeta Roşie, ceea ce înseamnă că acum sau în trecut a fost formă de viaţă acolo.

Dacă pe planeta Marte a existat viaţă, putem presupune ca viaţa în univers este un lucru comun și nu doar un „accident” unic iar de aici până la a descoperi alte civilizaţii mai e doar un pas.

Datele furnizate de roverul Curiosity sugerează existența unor molecule complementare pe Marte: molecule organice prinse în rocă într-un fost lac, format acum 3 miliarde de ani şi molecule de metan în atmosferă.

Acestea sunt cele mai puternice indicii de până acum că în istoria Planetei Roşii existau lacuri bogate de compuşi pe bază de carbon, esenţiali pentru apariţia vieţii aşa cum o știm, relatează The Guardian.

Trei tipuri diferite de molecule organice au fost descoperite atunci când roverul Curiosity a forat până la adâncimea de 5 centimetri într-un argilit vechi de 3,5 miliarde de ani, o rocă sedimentară cu granulaţie fină, în Craterul Gale, ce pare să fi fost o zonă în care s-a aflat un lac de mari dimensiuni, într-o epocă în care Marte era mai caldă şi mai umedă decât planeta dezolantă din zilele noastre.

Moleculele organice reprezintă “cărămizile” de bază ale vieţii, deşi ele pot să fie produse şi în urma unor reacţii chimice necorelate cu formele de viaţă. Cercetătorii spun că este prematur să se pronunţe dacă acei compuşi organici marţieni au rezultat în urma unor procese biologice.

„Au crescut şansele ca, în misiunile viitoare de pe Marte, să găsim semne de viaţă antică şi dacă cineva a trăit acolo”,

a spus un reprezentant NASA.

Curiosity are mărimea unui mic autoturism și cântărește 900 kg, devenind astfel cel mai greu obiect creat de mâna omului și lansat pe Marte vreodată (vehiculele sondelor Viking cântăreau sub 600 kg).

Știați că:

Marte este singura planetă cunoscută populată 100% de roboţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More